Kecskemét időjárás
Bővelkedik a halakban a szabadidőközpont tava
2024-04-18 csütörtök 17:30

Nincs szinte sehol sem ennyire a város szívében és ilyen jó adottságú horgászati lehetőség, mint itt Kecskeméten – nyilatkozta Bokor Károly a MOHOSZ alelnöke a Kecskeméti Médiacentrumnak adott interjújában. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont a jövőben is fejleszti a horgászok infrastruktúráját, és újabb halakat is telepítenek majd.

Bokor Károly, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke már másodszorra járt Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, hogy megtapasztalja milyenek a tó horgászati adottságai.

Az alelnök kiemelte, hogy nincs szinte sehol ennyire a város szívében ilyen jó adottságú horgászati lehetőség, ezért érdemes a fejlesztésére gondolni. Azért is, mert lassan egymillió felé közelít a regisztrált horgászó, akik közül hétszázezerre tehető az aktív. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont 30 hektáros vízfelülettel rendelkezik és sokan járnak ide sporthorgászni vagy akár húshorgászatra is.

A Hírös Sport Nonprofit Kft. kihelyezett mobilvécéket is a horgászok útvonalán, és több ülőhelyet is kialakítottak, de a fejlesztések a jövőben is folytatódnak majd.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...