Kecskemét időjárás
Bábos találkozó a Szórakaténuszban
2024-04-22 hétfő 17:39

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg ma (hétfő) a Báron Bábos Találkozót Kecskeméten. A bábos összejövetelnek a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely adott otthont.

Bábos találkozó keretében mutathatták meg tehetségüket a kecskeméti bábcsoportok. Tizenegyedik alkalommal gyűltek össze a helyi bábosok, hogy eljátsszák egymásnak előadásaikat. A találkozó névadója Báron László, bábpedagógus, a Ciróka Bábszínház alapítója. A találkozón kicsik és nagyok egyaránt képviselték magukat. Az óvodai bábcsoportok közül bemutatta előadását a Hosszú utcai, a Forradalom utcai és a Katonatelepi óvoda. Az általános iskolások kategóriájában a Vásárhelyi Pál Általános Iskola két csoportja és a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Vándorbot Báboskör indult.

Kovács Hajnalka a Báron Bábos Műhely alapítója elárulta, hogy a báb nagyon komplex módon fejleszti a gyermekek személyiségét és képességeit.

A zsűri mind a három iskolás bábcsoport előadását méltónak találta az arany minősítésre. Az országos gyermek bábos gálán való részvételre pedig a Hosszú Utcai Óvoda Süni csoport A só, illetve a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Vándorbot Báboskör Az aranytulipán című előadásait javasolták.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...