Kecskemét időjárás
Egyben 6 – a siker öröme: rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumot szerveztek a Városházán
2024-02-22 csütörtök 21:52

Egyben 6 – a siker öröme elnevezésű gazdasági fórumot tartottak ma (csütörtökön) délután az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. a Városházán. Az esemény rendhagyó volt, ugyanis a város központi szereplői egy múlt idéző barangoláson vehettek részt az épületben.

Egy gazdasági ökoszisztéma programot hozott létre az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. Kecskeméten. Mivel az egyik mottójuk, hogy a közösség ereje működteti a várost, ezért ma délután egy rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumot szerveztek a Városházán a közösség építése érdekében. Az Egyben 6 – a siker öröme elnevezésű eseményre a város meghatározó szereplőit hívták meg, úgy mint a nagyvállalatokat, kkv-kat, civil szervezeteket, önkormányzati, városi, megyei, oktatási intézményeket.

Sebestény-Szalai Anna, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, ez egy rendhagyó fórum volt, ugyanis egy múltidéző barangoláson lehetett részt venni.

A 9 állomáson vitahelyzetekkel találkoztak a résztvevők, akiknek egy-egy korábbi döntésről kérték ki a véleményüket. Profi és amatőr színészek elevenítették meg Kecskemét múltját, a Kecskeméti Katona József Múzeum képeinek és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ruhakölteményeinek köszönhetően.

Eközben a Városháza folyosóin a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola kortárs művészei alkottak, a barangolást zenészek tették még hangulatosabbá, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum tanulói pedig a régmúlt idők ízeivel kedveskedtek a vendégeknek. A Díszteremben a Kodály Intézet nemzetközi hallgatóiból álló kórusának magas színvonalú előadását hallhatták a jelenlévők. A fórumon Szemereyné Pataki Klaudia polgármester mondott beszédet.

A témával bővebben holnap foglalkozunk.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...