• 2024.09.08. csütörtökAdrienn, Mária
  • EUR 394USD 354
Kecskemét időjárás
Hogyan óvhatjuk házi kedvenceinket a hőségben?
2024-07-06 szombat 10:39

A kánikula nemcsak az emberek, hanem az állatok szervezetét is megviseli. Újabb hőhullámra kell felkészülni a következő napokban, így érdemes tudni, hogyan óvhatjuk házi kedvenceinket a hőség káros hatásaitól.

A következő napokban ismét emelkedik a hőmérséklet, jövő héten akár 37 fokot is mutathat a hőmérő. Az extrém melegben nemcsak a saját szervezetünkre, hanem házi kedvencekre is ügyelni kell. Alapvetés, de mégsem lehet elégszer elismételni, hogy ilyenkor sem gyermeket, sem élő állatot nem hagyunk álló autóban.

A kutyák esetében is kifejezetten fontos a megfelelő folyadékbevitel. Ezt a víz rendszeres cseréjével, illetve néhány jégkocka használatával érhetjük el, hogy ne melegedjen fel a frissítő.

Nagy melegben kevesebb mozgás is elegendő a kutyáknak, a sétálást érdemes a hűvös reggeli órákra időzíteni.

A kutyák szőrének ápolása is nagyon fontos. Nem szabad elhanyagolni a kozmetikázást azon fajoknál, amelyek nyírást igényelnek, a nyáron vedlő kutyák bundáját pedig rendszeresen kefélni kell, ezzel is segítve a megfelelő komfortérzetet. Kedvencünk szőrének vagy pihenőhelyének hűtésével szintén segíthetjük, hogy könnyebben átvészelje ezt a kutyameleget.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...