Kecskemét időjárás
Múzsa: jön az utolsó Bohém Fesztivál
2024-02-28 szerda 10:39

Az idei, sorrendben 33. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál lesz az utolsó. Erről beszélt a KTV Múzsa magazinjában Ittzés Tamás fesztiváligazgató. Mint a műsorból kiderült, a fesztivál befejezésének gondolta már több alkalommal felmerült, de a mostani döntés végleges. A már szintén hagyományossá vált nyári fesztivál azonban folytatódik.

2024-ben befejeződik egy nemzetközi hírű rendezvénysorozat a Bohém Ragtime Jazz & Fesztivál Kecskeméten. Az okokról a Múzsa keddi adásában Ittzés Tamás fesztiváligazgató azt mondta, hogy a tavaszi rendezvény megszüntetésének gondolta már 2016-ban, a nyári Jazzfőváros Fesztivál indulásakor felvetődött, a támogatók és a közönség mindmáig életben tartották azt. Mostantól viszont a szervezők minden figyelmüket egy rendezvényre, az augusztusi fesztiválra fordítják majd.

Az utolsó Bohém Ragtime Jazz Fesztivál három napos lesz és március 22-én kezdődik, a középpontban pedig ezúttal a cseh és a szlovák jazz áll majd. A meghívott zenekarok repertoárjukban és megjelenésükben is a két világháború közötti archaikus stílust képviselik.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...