Kecskemét időjárás
Március 15 - Mutatjuk a mai kecskeméti programokat
2024-03-15 péntek 07:12

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Kecskeméten sokféle program várja ma az emlékezőket. Kecskemét önkormányzata mellett számos partnerintézmény csatlakozott az ünnepi eseményekhez.

Immár hagyomány Kecskeméten, hogy a város óvodásai díszítik fel kis piros- fehér- zöld zászlócskákkal a Kossuth szobrot, így emlékezve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról. Csütörtökön délelőtt is több száz óvodás és kisiskolás érkezett nemzeti ünnepünk alkalmából a főtérre, így a város már tegnap a pénteki ünnepre. Március 15-én számtalan program várja az emlékezőket városszerte. Az egyik kiemelkedő esemény 9:30-kor a Jel című új köztéri szobor avatóünnepsége a Katona József Könyvtárnál, ahol ünnepi köszöntőt mond Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

„Tied vagyok, tied, hazám” címmel a városi ünnepi megemlékezés 10 órakor kezdődik a Kossuth téren, mely koszorúzással zárul. 13:45-kor kezdődik az ünnepi megemlékezés Kecskemét-Hetényegyházán, a Nyíri-erdőben. A Cifrapalotában a forradalmi kreatív kuckóban kézműves foglalkozásokat tartanak, ugyanitt 11:30-kor tartják meg a Kecskeméti Katona József Múzeum, az Alapítvány a ’48-as Hősökért és a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya által hirdetett rajzpályázat ünnepélyes díjátadóját.A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban és a Katona József Könyvtárban is többféle programmal várják a családokat érdeklődőket. A nemzeti ünnepi programokról részletesebben a kecskemet.hu illetve a hirös.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...