Kecskemét időjárás
Miért éppen Kanada? - kanadai-magyar üzleti fórum az Iparkamaránál
2024-03-19 kedd 20:53

\"Miért éppen Kanada?\" címmel szervezett üzleti találkozót és konzultációt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kanada Nagykövetségével a kanadai piac iránt érdeklődő és az ott már jelen lévő, de üzleti kapcsolatait bővíteni kívánó vállalkozásoknak.

27 vármegyei vállalkozás képviselője vett részt ma délután a "Miért éppen Kanada?" című kanadai-magyar üzleti fórumon. Az üzleti találkozó célja, hogy segítse a magyar, ezen belül a vármegyei vállalkozásokat. Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a résztvevő vállalkozások képviselőit és a szakmai előadókat. Az elnök elmondta nagyon fontos a különböző országokkal való kapcsolatok kialakítása és erősítése.

Kanada Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, Francis Uy tartott elsőként előadást, melyből többek között kiderült, hogy Kanada a 15. legnagyobb befektető Magyarországon, ahogy az is, hogy virágzik a kereskedelmi kapcsolat a két ország között.

Hozzátette: egy friss statisztika alapján a kanadai export stagnál, míg a magyar export egyre jobban növekszik. Elsősorban olyan városokat keresnek fel hazánkban, ahol a kereskedelem jelentős, ilyen Kecskeméten is keresik az együttműködési lehetőségeket. A mai találkozón a kanadai-magyar kereskedelmi kapcsolatokról, az EU és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodásról, a CETA-ról, valamint a nagykövetség kereskedelmi tanácsosának küldetésről és feladatairól konzultáltak, tanultak a szakemberek.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...