Kecskemét időjárás
Exkluzív rendezvényházként nyílt meg a KultKaszinó
2024-04-19 péntek 13:13

Megnyitotta kapuját Kecskeméten a KultKaszinó, a Hírös Agóra új rendezvényhelyszíne. A város ikonikus Rákóczi utcai épülete az 1900-as évek elején egy közösségi térként funkcionált, majd kaszinó nyílt benne. Ezentúl az épület olyan programlehetőségeket kínál, melyek nemcsak Kecskemét polgárai számára, hanem a távolabbról érkezőknek is egyediséget, exkluzivitást sugallnak.

Hazai és nemzetközi előadások, prózai estek, extravagáns performanszok befogadó helyszíneként nyitották megcsütörtökön este a KultKaszinót. A kaszinóról híres épületet mostantól a Hírös Agóra üzemelteti új, exkluzív rendezvényházként.

Régi hagyatékból éled fel az épület, mely a hajdani közművelődést érdemi módon meghatározó kaszinó korszerűsített lenyomatát idézi. Az elképzelés az, hogy a kreatív események megvalósításán keresztül – melyek lehetnek egyediek, megismételhetetlenek – nem csak kecskeméti, hanem akár országos hírnévre is szert tegyen a KultKaszinó.

A megnyitót követően sor is került az első programra. Barta Dóra, Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész, a Kecskemét City Balett vezetője, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója tartott egy megindító előadást Lélektánc címmel.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...