Kecskemét időjárás
Rangos szakmai rendezvénynek adott otthont a BÁCSVÍZ Zrt.
2024-04-19 péntek 15:43

A korszerű és hatékony víz- és csatornaszolgáltatást tovább erősítő, rangos szakmai rendezvénynek adott otthont a BÁCSVÍZ Zrt. Kecskeméten. A Siemens Zrt.-vel közös szervezés lehetővé tette, hogy olyan jövőbe mutató alkalmazásokat is megismerjenek a vízipari szakemberek, mint a mesterséges intelligencia segítette vízelfolyás-érzékelés vagy digitális ikrek segítette szimulációs tervezés. A két fél együttműködése nem új, a mostani szakmai esemény a több évre visszatekintő kooperáció következő lépése- hangzott el az eseményen.

Ma (péntek) délelőtt rendezett szakmai napot a BÁCSVÍZ Zrt. az Izsáki úti I. sz. telephelyén, ahol a világ egyik vezető technológiai vállalata, a németországi központú SIEMENS szakembereivel közösen tartottak előadásokat. A rendezvényen olyan szakmai témákban hallhattak előadásokat az érdeklődők, mint az ipari számítógépek, frekvenciaváltók, speciális vízipari fejlesztések, energiamenedzsment megoldások és az ipari kibervédelem. De szó esett innovatív nemzetközi projektekről is.

A BÁCSVÍZ Zrt. számos innovatív műszaki megoldást alkalmaz, így a világszerte ismert és elismert SIEMENS gyártmányú eszközöket is felhasználják. A pénteki szakmai napon az innnováció jelentőségét hangsúlyozta Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója is. A rendezvény nem titkolt célja, hogy tovább erősítsék a kecskeméti műszaki és tudományos fejlesztésekhez elengedhetetlen szakembergárda tudását. A szervezőknek ugyanakkor fontos azt is, hogy erősítsék a hagyományt az ehhez hasonló szakmai napok megrendezése kapcsán. A programról bővebb összeállítás látható a KTV mai Kiemelő magazinjában.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...