Kecskemét időjárás
Minden traffipax az utakon-Sebesség ellenőrzést tart a rendőrség
2024-04-19 péntek 15:21

Az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a magyar rendőrség is Speedmarathont tart. Az ellenőrzést a vármegyénkben 72 helyszínen ma reggel hat órától szombat reggel hat óráig hajtja végre a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

A múlt héten Bács-Kiskun vármegyében több mint 3600 járművezető követett el sebességtúllépést. A sebességkorlátok betartása és a balesetek megelőzése érdekében az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva péntek reggel hat órától szombat reggel hat óráig a magyar rendőrség is Speedmarathont tart. Az ellenőrzés fontos célja a sebességtúllépés visszaszorítása mellett annak veszélyeinek tudatosítása.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a lakosság véleményét is figyelembe vették arra vonatkozóan, hogy hol legyenek sebességellenőrzési pontok.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...