Kecskemét időjárás
Orvostörténeti kiállítás nyílt a Nyíri úti kórházban
2024-04-22 hétfő 15:55

Múlt és Jelen - Az anesztézia 60 éve címmel nyílt orvostörténeti kiállítás a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Lift Galériájában. A kiállítás a kórház és a Kecskeméti Katona József Múzeum együttműködésében valósult meg.

Az anesztézia 60 éves történetét bemutató kiállítás nyílt a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Lift Galériájában. A kiállítótér 11. tárlatának apropóját az adta, hogy Kecskeméten, 1964. január 14-én Dr. Vass-Eysen Ervin végrehajtotta az első légútbiztosítás mellett történő érzéstelenítést.

A kiállítás a Kecskeméti Katona József Múzeummal való együttműködésben jött létre. A múzeum számára ez nem újdonság, hogy a megszokott négyfalon kívül állítanak ki.

A megnyitón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is részt vett, aki beszédében kiemelte, hogy az emberekért való szolgálat legfontosabb, központi eleme a bizalom és annak kialakítása, amelynek fontos tényezője orvos-beteg kapcsolat esetén a megfelelő információ áramlása. Ezt a tájékoztatást segíti az anesztézia történetét bemutató kiállítás is, amely május 22-ig, munkanapokon munkaidőben tekinthető meg Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Lift Galériájában.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...