Kecskemét időjárás
Népszerű iskolák, népszerű tagozatok Kecskeméten
2024-05-15 szerda 20:13

Hat és fél százalékkal csökkent az első évfolyamot megkezdő gyermekek létszáma – tudtuk meg a Kecskeméti Tankerületi Központtól. Bár a demográfiai adatok szerint kevesebb a gyermeklétszám, az egyházi és alternatív iskolák többszörös túljelentkezésről számoltak be.

Idén 831-en iratkoztak be az állami iskolákba. Töretlen népszerűségnek örvendenek azok az intézmények, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra, a matematika, természettudományos tárgyak, idegen nyelv, sport, ének-zene és a művészetek területén – adott tájékoztatást a Kecskeméti Tankerületi Központ.

Az egyházi iskolák a gyermeklétszám csökkenés ellenére többszörös túljelentkezésről számoltak be. A szülők körében a legnépszerűbb tagozat a kéttannyelvű, a matematika és a sport. Legtöbben efelé orientálják a gyermeküket.

A híradót követő Kiemelő magazinunk első részében körképet adunk a kecskeméti állami iskolák, valamint az egyházi iskolák beiratkozási eredményeiről. Beszámolnak arról, hogy vajon miért lehetnek ilyen népszerűek a szülők körében. A csütörtöki Kiemelőben pedig bemutatjuk a Mercedes-Benz Schule illetve a Waldorf Általános Iskola beiratkozási mutatóit.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...