Kecskemét időjárás
Beiratkozások-Az egyházi és alternatív iskolákban volt túljelentkezés Kecskeméten
2024-05-16 csütörtök 13:48

831 kisiskolás kezdi meg a 2024/25-ös tanévet Kecskeméten az állami iskolákban. A demográfiai adatok szerint kevesebb a gyermeklétszám idén, ennek köszönhetően is 6,5%-kal csökkent az első évfolyamot megkezdő gyermekek létszáma – tudtuk meg a Kecskeméti Tankerületi Központtól. Az egyházi és alternatív iskolák viszont túljelentkezésről számoltak be.

Töretlen népszerűséget élveznek idén is Kecskeméten a kéttannyelvű oktatások, a természettudományi tantárgyak és a sport kiemelt szintű oktatása az általános iskolát választó szülők körében. A Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója szerint az állami iskolákban kicsit csökkent a beíratott elsősök száma.

A gyermeklétszám csökkenése ellenére az egyházi iskolák többszörös túljelentkezésről számoltak be érdeklődésünk nyomán. A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában csaknem kétszer annyian jelentkeztek, mint amennyit fel tudnak venni.

A Református Általános Iskola népszerűsége is töretlen. Többek között vonzóak az iskola elért eredményei, a belvárosi elhelyezkedése és tanuszodája.

A kecskeméti általános iskolák beiratkozási körképéről a KTV Kiemelő magazinjában tudhatnak meg többet, melyben a Mercedes-Benz Schule-ba látogattuk el, illetve a Csillagbölcső Waldorf Általános Iskolába.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...