Kecskemét időjárás
Pünkösdölő Kecskemét Főterén
2024-05-17 péntek 19:52

Színes pünkösdi műsort adtak elő péntek délután Kecskemét Főterén a Református Általános Iskola diákjai és a Hírös Néptánc Tanoda növendékei. A Covid alatt abbamaradt szokás ezzel újjáéledt városunkban.

Színes pünkösdi műsort láthattak az érdeklődők péntek délután Kecskemét Főterén a Református Általános Iskola diákjai és a Hírös Néptánc Tanoda növendékei, valamint Gulyás László vándormuzsikus előadásában. Az egybegyűlteket Engert Jakabné alpolgármester, a társszervező Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke köszöntötte, majd Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója mondott rövid köszöntőt.

Mint felidézte, iskolájukban évtizedes hagyomány, hogy a kisdiákok pünkösdölő műsorral készülnek, és most örömükre szolgál, hogy ezt a város szélesebb közönségével is megoszthatják. A Refi diákjai mellett a Hírös Néptánc Tanoda táncosai is megmutatták tudásukat.

A gyerekműsor és a néptánc után pünkösdhöz kapcsolódó népi játékokat mutattak be a kicsik Gulyás László szellemes vezetésével. Természetesen nem maradt el a pünkösdi király és királyné választás sem.

A Jóisten kegyes volt a pünkösdölőkhöz, a napsütés mellett olykor csöpörgő eső nem zavarta a műsort, a technika ördöge sem fogott ki rajtuk, mint ahogyan a körúton éppen akkor elvonuló rockkamionok sem voltak zavaróak, sőt inkább azt érezte az ember, hogy pezseg az élet Kecskeméten.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...