• 2024.06.24. csütörtökIván
  • EUR 395USD 369
Kecskemét időjárás
Az "Év Pálinkás Bonbonja" a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában készült
2024-05-20 hétfő 18:57

A hétvégén rendezett Gyulai Pálinkafesztiválon az \"Az Év Pálinkás Bonbonja\" címet a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda Vilmoskörtés parmezános bonbonja nyerte el. A 133 nevezett finomságból minden lehetséges érmet elhozott a Szervánszky család kézműves bonbonműlye, sőt különdíjat is érdemeltek. Három arany, három ezüst és egy bronzéremmel tért haza a méltán népszerű cukrászda csapata. A siker azonban dupla, hiszen az Év Pálinkás Bonbonja díj mögött a cukrászok szakértelme mellett a szintén soltvadkerti Schiszler Pálinkák remekei állnak. A főzde hét érmet hozott el a fesztiválról.

A több mint két évtizede életre hívott fesztivál volt az első, amely felvállalta a magyar pálinka népszerűsítését, hiszen 2010-ben még igencsak gyerekcipőben járt a pálinkafogyasztás népszerűsége, bár voltak akkor is neves, egyedi hazai, sőt vármegyei pálinkák a polcokon. 2013-ban a pálinka hungarikum lett, és megindult az italkülönlegesség tudatosítása. Ma már aligha akad felnőtt ember az országban, aki ne kóstolta volna egyik-másik főzde kiválóságait, sőt a magyar gasztronómia sem képzelhető el e nemes hungarikum nélkül.

A fesztivál keretein belül 2023-ban Magyarországon először, Az Év Pálinkás Bonbonja díjat is kiosztották. A verseny célja a HUNGARIKUM magyar pálinka, mint a nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket is előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása. A zsűriben kiváló, nemzetközileg is elismert cukrászmesterek, csokoládé mesterek, édesipari és pálinkás szakemberek vesznek részt, akik garantálják a verseny kiemelkedő szakmai hitelességét.

A csoportképen középen Szervánszky Judit, a Szent Korona Cukrászda egyik tulajdonosa, balján pedig Farkas Miklós, a Schiszler Pálinkafőzde pálinkamestere

forrás:bacskiskun.hu

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...