• 2024.06.24. csütörtökIván
  • EUR 395USD 369
Kecskemét időjárás
Túrákkal, természetismereti foglalkozásokkal várják a természetbarátokat a Magyar Nemzeti Parkok Hetén
2024-05-20 hétfő 21:12

Országszerte Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sólyom- és sasles, népi játszóház, tárlatvezetés, természetismereti foglalkozások, interaktív vízvizsgálat és gyereknapi programok várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hetén május 26-ig.

A Magyar Nemzeti Parkok Hetének nyitóeseményét pünkösdhétvégén a városligeti Vajdahunyadvárban tartották. Bár a magyarországi tíz nemzeti park igazgatóság egész évben tartalmas, izgalmas és természeti élményekben gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, egyszer egy évben a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényén egy helyen, egy időben gyűlik össze mindez az esszencia - áll az Agrárminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében.

A nemzeti parkok látogatottsága évről évre növekszik. "Sikernek könyvelhetjük el minden újabb célcsoport elérését, hiszen velük is tovább gyarapszik a természet szeretete és védelme iránt elkötelezett tábor" - áll a közleményben. Mint fogalmaznak, egy-egy túra, vagy foglalkozás alkalmával újabb látogató előtt nyílik meg az addig rejtőzködő világ. A programkínálat elérhető a www.magyarnemzetiparkok.hu weboldalon és a nemzeti park igazgatóságok weboldalain.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...