Kecskemét időjárás
Együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum
2024-05-17 péntek 16:17

Pénteken délelőtt a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal kötött együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem. Az intézmény ezzel már 12 szakképző központtal áll együttműködésben szerte az országban.

Újabb együttműködési megállapodás aláírására került sor ma (péntek) a Neumann János Egyetemen. Ezúttal a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal fűzték szorosabbra kapcsolatukat, és így már 12 szakképző központtal állnak együttműködésben. Az eseményen részt vett dr. Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója, Piros Mariann a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kancellárja, Dr. habil. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora, valamint Pocsainé Varga Veronika a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója.

A két intézmény a Neutech kapcsán került kapcsolatba, amely után több programjuk is volt közösen. Az egyetem rektora beszédében kiemelte, a szakképzésnek is előnyére válik, hogy a technikusi oklevél után még a felsőoktatásban is tudnak fejlődni tanulóik. Az egyetem a tehetséggondozás területén szeretne a legtehetségesebbnek olyan lehetőséget kínálni, ami segíti a felsőoktatási előmenetelüket, valamint az oktatók képzését, továbbképzését is erősíthetik ezáltal egy innovatív környezetben. Pocsainé Varga Veronika a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója az együttműködés kapcsán kiemelte, nagyon örül annak, hogy a két intézmény szellemisége egymásra talált és hisz abban, hogy megtöltik majd tartalmakkal hosszú távon, ezáltal minőségi oktatás és szakmai fejlődés jön létre. Az együttműködést aláírással erősítették meg a felek.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...