A szilveszteri virsli választásakor is a magyar termékek előnyben részesítését javasolja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
A NAK az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a virsli összetételét a Magyar Élelmiszerkönyv szigorúan szabályozza.
Az előírások közül a legfontosabb a hústartalom, amely a késztermékre vonatkoztatva legalább 51 százalék. Ha a hústartalom alacsonyabb, vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem nevezhető virslinek.
A jó minőségű termék kiválasztásához a NAK azt javasolja a fogyasztóknak, hogy az előrecsomagolt virslik esetében a termék hátoldali címkéjén keressék a HU oválbélyegzőt, amely a hazai üzemet jelöli, emellett az összetevőknél is érdemes ellenőrizni a hústartalmat.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint a fogyasztók az idén is széles kínálatból válogathatnak. A slágertermék vélhetően ezúttal is az enyhén füstölt juhbeles, roppanós és a frankfurti virsli lesz, de a bécsi virsli is kedvelt ebben az időszakban. A fogyasztók továbbra is keresik a sajtos, chilis ízesítésű termékeket.
Bár a virsli egész évben keresett termék, az év közben fogyasztott mennyiség meg sem közelíti az év végi, szilveszteri igényt. Ez vállalkozástól és mérettől függően elérheti a teljes éves mennyiség 25 százalékát, a kisebb húsfeldolgozó üzemek esetében pedig még ennél is magasabb lehet az arány - írják a közleményben.
- 2024-12-31 16:54hiros.hu
- 2024-12-31 12:20hiros.hu
- 2024-12-31 11:35hiros.hu
- 2024-12-31 08:37hiros.hu
- 2024-12-30 19:25hiros.hu
- 2024-12-30 18:19hiros.hu
- 2025-01-01 10:16hiros.hu
- 2025-01-01 07:52hiros.hu
- 2024-12-30 14:22:00hiros.hu
- 2024-12-30 12:50:00hiros.hu
- 2024-12-30 12:15:55hiros.hu
- 2024-12-30 11:10:34hiros.hu
- 2024-12-30 10:40:00hiros.hu
- 2024-12-29 20:48:11hiros.hu
- 2024-12-29 19:23:00hiros.hu
- 2024-12-29 17:31:00hiros.hu
- 2024-12-29 15:33:00hiros.hu
- 2024-12-29 12:44:55hiros.hu
- 2024-12-29 09:29:24hiros.hu
- 2024-12-28 19:39:29hiros.hu
- 2024-12-28 19:07:09hiros.hu
- 2024-12-28 16:41:52hiros.hu