Kecskemét időjárás
Érmeket és értékes tapasztalatokat hozott a húsvéti nyúl a Kesi birkózóinak
2024-03-31 vasárnap 12:05

Míg a serdülők a szezon legerősebb kötöttfogású nemzetközi versenyén Dorogon, addig a kisebbek a szintén igen erősre sikeredett gádorosi Nyuszi Kupán küzdöttek a Kecskeméti Sportiskola birkózói közül.

Dorogon összesen 8 ország képviseltette magát a hagyományosan megrendezett Fekete Gyémánt Kupán, ahol a Kesi birkózói közül Simon Zsombor a rendkívül erős mezőnyben, szlovák, litván és magyar ellenfeleit legyőzve, csak a későbbi győztes lengyel birkózótól vereséget szenvedve végül bronzérmet szerzett. Ezzel Zsombi tovább erősítette pozícióját a serdülő válogatottban, illetve értékes tapasztalatokat is szerzett a három hét múlva esedékes kolozsvári nemzetközi verseny előtt, ahol először öltheti magára a címeres mezt!

"Pár kilométerrel" odébb, Gádoroson is kitettek magukért kis birkózóink a szintén hagyományosnak mondható Nyuszi Kupán, ahol összesen 12 fővel mérlegeltünk és az alábbi eredmények születtek: Ölvödi Netta és Busch Bence aranyérmet-, Takács Armand ezüstérmet-, Gyulai Marcell, László Szabolcs, Vincze Balázs, Szász Máté,Lencsés Dávid, Czimbalmos Ádám bronzérmet nyertek, míg Nyírő Dominik és Vincze Zoltán ötödikek lettek.

Felkészítők: Horváth Gábor, Horváth András, Gödény Róbert, Dajka Zsolt és Ignácz Zoltán.

Régebbi cikkek a Sport rovatban...