Kecskemét időjárás
Farkas Petra: a kosárlabda szerelem volt első játékra
2024-07-10 szerda 15:08

A kecskeméti Bolyai János Gimnáziumból egyenesen a Coloradoi Egyetemre igazolt Farkas Petra. Mindezt kosárlabda ösztöndíjjal tehette. A kecskeméti lány öt évet élt kint Amerikában, a kint szerzett élményeiről, és a jövőbeli terveiről is mesélt nekünk.

Farkas Petra a napokban a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián dobálja a labdát, hogy ne essen ki a gyakorlatból. Nemrég ugyanezt egy amerikai egyetem tornatermében tette. A Colorado State University hallgatója volt, sportösztöndíjjal. Azt meséli rengeteg munka és szorgalom kellett az amerikai álom megvalósításához.

A KESI után az Akadémiára is bekerült, majd a Kecskeméti KC NB1/B-ben kosarazott, itt junior sportolóként már az a megtiszteltetés érte, hogy a felnőttekkel játszhatott együtt. A Bolyai János Gimnáziumban sport szakon tanult, amikor megkeresték az amerikai lehetőséggel.

Angol nyelven különböző vizsgákat kellett letennie ahhoz, hogy elérje az amerikai egyetem felvételéhez szükséges pontszámot. Öt évig élt kint, majd tavaly májusban a diplomaosztó után úgy döntött, hazaköltözik Magyarországra.

– Édesapukám elhunyt 2021-ben, és anyával szerettem volna egy kis időt tölteni. Hosszú volt ez az öt év család, barátok nélkül, ezért úgy döntöttem, itthon szeretnék lenni a családommal pár évet. Azután nyilván visszamennék Amerikába.

Petrának rengeteg terve van a jövőre nézve. Kis pihenő után újra vissza szeretne ülni Amerikában az iskolapadba, hogy mesterdiplomát szerezzen.

Régebbi cikkek a Sport rovatban...