• 2024.10.18. csütörtökLukács
  • EUR 401USD 370
Kecskemét időjárás
Röplabdaközpontú sportnapot tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában
2024-10-13 10:45

Ügyességi, gyorsasági és erőfejlesztési feladatok várták a gyerekeket a Corvin Mátyás Általános Iskola szombati sportnapján. Idén a röplabda került a fókuszba, mivel ezt a sportágat nem annyira ismerik a tanulók. Az eseményen véradás is volt, közel 50-en gondolták úgy, hogy vérükkel hozzájárulnak a betegek megsegítéséhez.

Kötélmászás, CrossFit pálya és a hagyományos kidobós is palettán volt a Corvin Mátyás Általános Iskola sportnapján. Mindemellett jóga, foci, futóverseny, különböző erősítő gyakorlatok és elsősegélynyújtó bemutatók is várták a gyerekeket.

Egy tanévben két sportnapot tartanak az iskolában immár 20 éve. Ezúttal a röplabdát helyezték a középpontba.

A gyerekek minden állomáson jártak, félóránként váltották a helyszíneket. Természetesen díjazták a legügyesebbeket, de a mozgás volt a legfontosabb. Nem titok, hogy az intézmény csatlakozni szeretne a Magyar Diáksport Szövetség által elindított Aktív Iskola Programhoz, ezért mostantól még nagyobb hangsúlyt kap a sport.

A cél az, hogy még többet sportoljanak a gyerekek, ezért sportfesztiválokat fognak szervezni a sportnapok mellett, de például olyan napokat is tartanak majd, amikor rollerrel, biciklivel vagy gyalogosan kell bemenni az iskolába.

Szombaton véradást is tartottak, 47-en gondolták úgy, hogy vérükkel hozzájárulnak a betegek megsegítéséhez.

Régebbi cikkek a Sport rovatban...