Kecskemét időjárás
Az életöröm mindannyiunké - Megnyílt Harsányi Zsuzsanna jótékonysági kiállítása
2023-03-05 vasárnap 09:42

Az életöröm mindannyiunké - ezzel a címmel nyílt jótékonysági kiállítás Harsányi Zsuzsanna festőművész alkotásaiból március 3-án a budapesti Klebelsberg Kastélyban. A kiállítás egy segélykiáltás, mellyel a művész szeretné felhívni a figyelmet az értelmi sérüléssel élő embertársainkra. A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány által szervezett kiállítás egy vándortárlat, melynek első állomása a budapesti. Kecskemétre májusban érkeznek a képek.

A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyanolyanok, mint bárki más, ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítőkészek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

A megnyitó teltházas közönsége lélekemelő élménnyel gazdagodott. A vendégeket Koncsik István, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója köszöntötte, majd a Klebelsberg Kastély kulturális igazgatója, Hedry Mária gondolatébresztő szavai következtek.

A kiállítás célját a két szervező, Harsányi Zsuzsanna festőművész mint a Kecskeméti Szent László Lions Club tagja, a Szent Vitus Alapítvány részéről pedig Lukácsi Tamás ismertették. A résztvevők közel 1 órás program keretében megismerkedhettek a Bolyki Balázs-vezette, részben sérüléssel élőkből álló Para-Ra gospel kórus és a Bolyki Balázs és fiai alkotta B4 formáció vidám, a jelenlévőket is magával ragadó, fergeteges műsorával, melyre Miklósa Erika Kossuth-díjas, világhírű operaénekesnő dala tette fel a koronát.

A kiállítást a két segélyszervezet hozta létre azzal a céllal, hogy az országban egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. Ezért szívesen veszik a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát.

Kecskemétre a Katona József Könyvtárba május hónapban érkezik a tárlat. A kiállítás célja az elfogadás és a társadalmi kohézió fontosságának erősítése.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány évtizedek óta azon dolgozik, hogy a sérüléssel élőkön segítsen. Összefogásuk eredménye e vándortárlat első állomása.

A tárlaton kiállított alkotások a www.szentvitus.hu oldalon egy árverésen névlegesen örökbe fogadhatók, a befolyt összeg a két civil szervezet karitatív munkáját támogatja. Az örökbefogadók neve, ha szeretnék, feltüntetésre kerül a vándortárlat folyamán az alkotások alatt.

A támogatások összegét (mely leírható a vállalkozások adóalapjából) a Szent László Lions Club ingyenes szemszűrésekre, hátrányos helyzetűek szemüvegének elkészítésére és értelmi sérüléssel élők számára szervezett programjaira fordítja, míg a Szent Vitus Alapítvány a Nagykőrösön autisták részére létrehozott KRESZ parkba invesztálja.

A két szervezet tevékenysége követhető honlapjaikon:

www.szentlaszlo-lions.hu

www.szentvitus.hu

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...