• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
Elkapott pillanatok, beszédes portrék
2024-09-10 15:50

Varga Erzsi fotográfusnak nyílt kiállítása szeptember 9-én a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében „Tükröm tükröm mondd meg nékem! Képzeteim a valóságról” címmel.

Varga Erzsi pályája elején, még Kovács Erzsiként a SZÜV népművelőjeként dolgozott Kecskeméten, majd csaknem három évtizedre az Amerikai Egyesült Államokba költözött. Ott ismét férjhez ment és Amerikában kezdett módszeresen foglalkozni a fotográfiával is. Férje és munkaadója halálát követően, nyugdíjas éveit elérve hazaköltözött Magyarországra.

A fotográfia iránti érdeklődése megmaradt, de hosszabb ideig nem állt képeivel a nyilvánosság elé. Idővel aztán megjelent képeivel a megyei Könyvtár és a Spaletta Étterem tárlatain. Jelenlegi kiállítását a jó barát és neves fotográfus, Zsoldos Csaba ösztönzésére és rendezésében tárta nyilvánosság elé a Kereskedelmi és Iparkamara. A kiállítás laudációját dr. Galuska László Pál, a Károli Gáspár Református Egyetem docense mondta.

Varga Erzsi kiállításán elkapott pillanatokat, zsánereket, beszédes portrékat és jól megkomponált, izgalmas városképeket láthatunk, amelyek java részét még Amerikában exponálta. A fotográfiának számos területe érdekli.

Jártam a várost, kamerával végigjártam kamerával mindenhol. És akkor kezdtem az életképet, a streetfotót csinálni, utána pedig sokat jártam a Brooklyn botanikus kertbe, ott sok virágot csináltam, aztán portrékat, és rengeteg, mondom, minden fajtáét kipróbáltam.

Az alkotó hatalmas képgyűjteményéből csak a jéghegy csúcsa, ami most az Iparkamara tárlatán látható. A munkák egy része már itthon készült, és ezeken kevesebb embert, több tájat és épületet, absztrakt, több rétegből építkező formákat látunk.

Varga Erzsi tárlata szeptember 24-ig látogatható. A kiállításról bővebben a híradót követően, a ma esti Múzsa magazinból tájékozódhatnak.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...