• 2024.10.22. csütörtökElőd
  • EUR 401USD 369
Kecskemét időjárás
Ilyen lett a felújított Kodály Intézet
2024-10-20 17:43

Szeptemberben adták át Kecskeméten a felújított Kodály Intézetet. A világhírnévre szert tevő intézmény funkciójában is megváltozott a munkálatok után, kibővült és az oktatásnak szentelik az épületet, valamint 2 kiállítást is meg lehet tekinteni.

A népzene központi szerepet kap a kecskeméti Kodály Intézetben. Az intézményben több külföldi diák is tanul, akik örömmel ismerkednek a magyar kultúrával. Az intézetben a zenei képességek komplex és intenzív fejlesztése mellett gyakorlati képzéseken is részt vesznek a hallgatók. Tanulnak például karvezetést, járnak énekkarra, és különböző hangszerekkel is megismerkednek a fiatalok.

A Kodály-módszer nem ismeretlen számára, így tanítják a zenét a világ minden szegletében, Írországban is. A kecskeméti Kodály Intézet 1975-ben az egykori Ferences kolostorba költözött, amely az 1700-as évek elején épült. Azóta csak kisebb átalakításokat végeztek az épületen, amely most teljesen megújult.

A Kodály Intézet funkciójában is megváltozott. Új helyiségeket alakítottak ki, így már a teljes épület az oktatást szolgálja. Az intézet nem csupán a kecskemétiek számára fontos; az egész magyar nemzet büszkesége.

Világszerte nyílnak Kodály iskolák, és használják a Kodály-módszert. Kialakult egy egymást segítő hálózat a Kodályosok között, amely megalapozza a kecskeméti intézet világhírét is.

Bővebb információk itt:

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...