Kecskemét időjárás
Kecskeméti TE: bemutatjuk a Veszprémet
2024-02-26 hétfő 14:22

Szerdán 17:00-kor a VSC 2015 Veszprém lesz a KTE ellenfele a MOL Magyar Kupában Ajkán. A pályaválasztóval egy bajnoki osztályban még nem szerepelt a csapat korábban.

A veszprémi labdarúgás a 70-es évek elejétől kezdett el fokozatosan fejlődni, a klub végül 1987-ben feljutott az NB I-be is. Ez volt a Veszprém legszebb időszaka, öt évet töltött el a legmagasabb osztályban a csapat, legjobb eredményük az 1991-es ötödik hely volt. Két évvel később viszont kiestek, majd négy évvel később a másodosztálytól is búcsúztak. A Veszprém 2013-ban esett ki legutóbb az NB II-ből, hogy aztán a 2018/2019-es idényben már a megye I-ből kelljen feljutnia. Azóta az NB III-ban élcsapattá nőtte ki magát a klub, két bronzérem után tavaly bajnokok lettek, ám pechükre osztályozót kellett játszani, amit csupán 1-0-os összesítéssel buktak el a Nyíregyháza ellen.

A Veszprém joggal lehet büszke múltjára, hiszen olyan játékosok indultak el, vagy fordultak meg korábban a klubnál, mint Novothny Soma, Végh Zoltán, Dragóner Attila, Lang Ádám, vagy éppen Csernyánszki Norbert, de a sort lehetne még folytatni.

Idén is jól szerepelnek, az NB III. észak-nyugati csoportjában csupán két pontos hátránnyal követik a második helyen állva a Tatabányát, mellyel tavaly is nagy csatát vívtak az aranyéremért. A Veszprém vezetőedzője a korábbi válogatott Pető Tamás, aki éppen a klub színeiben mutatkozott be fiatalon az NB I-ben. A játékosként az Újpesttel bajnoki címet szerző, Hollandiában és Belgiumban is hosszú éveket lehúzó, 14-szeres válogatott a Videotont is irányította az NB I-ben, 2018 óta viszont már tevékeny részese a sikereknek. Idén ez lesz az első tétmeccsük, hiszen az NB III-as bajnokság csak vasárnap rajtol el.

A jelenlegi keretnek is vannak NB I-es rutinnal rendelkező játékosai, Kun Bertalan például a PSV akadémiáját is megjárta Hollandiában, Zachán Péter pedig a Paks játékosa volt korábban, az NB I-ben is sok lehetősséget kapott. A Veszprém négy akadályt leküzdve jutott el a 16 közé, a Celldömölk (2-0), a Fűzfő (6-1), a Komárom (4-2), majd legutóbb a tavalyi döntős Budafok (3-2) is elvérzett ellenük.

Vendéglátónk mérkőzéseit jó ideje albérletben kell megrendezze, ugyanis stadionjukban jelenleg is zajlanak a szükséges felújítási munkálatok, talán már a bajnokság utolsó mérkőzéseire haza is térhetnek. Korábban Pápán fogadták ellenfeleiket, de a szerdai kupameccset már az ajkai stadionban rendezik meg 17:00-kor. A belépés ingyenes lesz.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: Practical VSC facebook)

Régebbi cikkek a Sport rovatban...