Kecskemét időjárás
Kecskeméti TE: ott vagyunk a nyolc között a MOL Magyar Kupában
2024-02-29 csütörtök 07:24

A MOL Magyar Kupa 5. fordulójában a Veszprém vendége volt Ajkán a KTE csapata. Ahogy arra számítani lehetett, a lelkesen futballozó hazaiak sokáig jól állták a sarat, ám a fordulás után a Kecskemét kiharcolta a továbbjutást.

Igyekezett az első percektől magához ragadni a kezdeményezést csapatunk, a 3. percben Leoni szabadrúgása ment kevéssel fölé. A folytatásban is megmaradt a fölény, egy-két szögletnél okozott kellemetlen pillanatokat a Veszprém. A 16. percben Horváth lőhetett kapásból éles szögből, de a rövid felső mellé tüzelt ballal. A 21. percben a hazaiak is eljutottak a kapuig, de végül sikerült némi kavarodás után kivágni a labdát. A 26. percben Meszhi lőhetett 19 méterről, a bal alsó mellett pattogott le a labda. Három minutummal később Baldauf távolról vállalkozott, Kersák viszont hárított. Az első félidőt Leoni szabadrúgása zárta keretbe, ekkor sem talált viszont kaput.

Szünetben cserével is frissített Szabó István, Pálinkás ugyan azonnal be is talált, de les miatt nem adták meg. A folytatásban egyre élesebb lett a meccs, majd az 59. percben megszereztük a vezetést, Zsótér lapos beadása Dobsáról pattant a hálóba. Azonnal válaszolt volna Bartusz, de 18 méterről a jobb alsó mellé lőtt. A folytatásban főleg a mezőnyjáték dominált, a hazaiak koncentrációja azért érezhetően csökkent némileg, de minden megtettek azért, hogy egyenlítsenek. Nagyobb helyzetet már nem tudtak kidolgozni, majd a 90. percben el is dőlt a továbbjutás kérdése: Lukács szögletét Katona csúsztatta a hosszú alsóba kitűnően (0-2). Csapatunk ezzel bejutott a nyolc közé, a következő kör sorsolását csütörtök este, az utolsó párharc után bonyolítják le, ezt az M4 Sport élőben közvetíti majd.

VSC 2015 Veszprém – Kecskeméti TE 0-2 (0-0)

Ajka, 1000 néző. V: Kovács J. (Bertalan, Ring)

VSC: - Kovács M. – Krebsz, Kószás, Dobsa, Zachán – Kun (Horváth H. 77.), Baldauf, Volter – Molnár B. (Kovács M. 65.), Tömösvári (Major N. 43.), Bartusz. Vezetőedző: Pető Tamás

KTE: Kersák – Májer (Szűcs K. 90.), Szabó A. (Iyinbor 75.), Belényesi, Katona L., Leoni – Derekas (Zsótér 46.), Vágó, Meszhi (Lukács D. 55.) – Horváth K. (Banó-Szabó 90.), Pálinkás. Vezetőedző: Szabó István

Gól: Zsótér (59.), Katona L. (90.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Régebbi cikkek a Sport rovatban...