Kecskemét időjárás
Szabó István a vereség ellenére is elégedett játékosaival
2024-03-03 vasárnap 19:48

A Kecskeméti TE 2-0-os vereséget szenvedett az FTC otthonában, melyet követően sajtótájékoztatón értékeltek a vezetőedzők.

Dejan Stankovic, az FTC vezetőedzője: – A kupában 120 percet kellett játszanunk, ebből 80-at emberhátrányban, ami sok energiát felemészt. Tudtuk, hogy a Kecskemét rendkívül szervezetten tud védekezni, ezért a türelem, a sorok rendezése volt a legfontosabb amellett, hogy nyomást kellett gyakorolni rájuk. A legjobb pillanatban szereztük meg a vezetést, majd a második félidőben is igyekeztünk nyomás alatt tartani az ellenfelünket. A meg nem adott gól után úgy éreztem, még jobban tudjuk kontrollálni a mérkőzést.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Igaz, hogy az első félidő végén kaptuk a gólt, de ennyi szöglet után várható volt, hogy egy lepattanó labdából történhet valami. A második félidőben úgy tűnt, egyenlítünk, de a jogosan érvénytelenített gól után kicsit azt éreztem én is, hogy tompította az a néhány perces várakozás a koncentrációnkat, jött is a második gól. Szerettünk volna a stabil védekezésre építve kontrákat vezetni, de nem mindig választottunk jó megoldásokat, nem mellesleg a Ferencváros is jól levédte ezeket a szituációkat. Ennek ellenére megdicsértem a játékosokat, hiszen mindent megtettek. Sosem beszélek félre, most sem fogok, a korai cserére elővigyázatosságból volt szükség, nem akartuk megkockáztatni a kiállítást Helmich esetében. Értelmes fiatalemberről van szó, aki nagyon tehetséges, meg is beszéltük vele az esetet azóta, amit megértett.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Régebbi cikkek a Sport rovatban...