Kecskemét időjárás
Nikitscher Tamás már a csapattal edz
2024-03-06 szerda 13:49

Nikitscher Tamás keresztszalag-szakadás utáni rehabilitációját végzi jó ideje, ám most újabb mérföldkőhöz érkezett, bekapcsolódhatott a csapat edzéseibe is. Játékosunk már a visszatérés lehetséges dátumát is tudja, addig azonban még ugyancsak sok munka vár rá.

Nikitscher Tamásnak még a rajt előtt véget ért az idénye tavaly nyáron, középpályásunk az Ajka elleni főpróba alkalmával szenvedett keresztszalag-szakadást. A műtét elkerülhetetlen volt, de játékosunk végig nagyon pozitívan állt az új kihívás elé. Most újabb mérföldkőhöz ért el, hiszen néhány napja a csapatedzésekbe is részben bekapcsolódhatott, mellette Buzási Péter erőnlétivel dolgozik majd az egészségügyi stáb helyett.

– A Buzási féle bemelegítéseket már nagyon jól ismerem, ezekbe már bekapcsolódhatok. Fokozatosan vezetnek vissza a terhelésbe, most jön az az időszak, amikor különböző tesztekkel kiegészítve átadnak majd teljesen Buzási Petinek, hogy vele végezzek külön munkát. A bemelegítés mellet a labdás koordinációkat, illetve az engedélyezett gyakorlatokat folyamatosan csinálom, idővel aztán jönnek a kontakt feladatok, így építjük fel szépen a visszatérést – mondta Nikitscher Tamás.

Középpályásunk elmondta, jól érzi magát, most is rengeteget dolgozik külön azon, hogy minél jobb állapotban legyen. Ezt persze még nagyobb öröm labdával, a társakkal megtenni.

– Azért ennek a folyamatnak az eleje nem a labdáról szólt, de szerencsére már Törökországban is belekóstolhattam. Ezt persze nem úgy el kell elképzelni, mintha éles meccshelyzet lenne, inkább passzok, finom passzok, irányváltások, hogy a láb is újra szokja ezeket a mozdulatokat. Megvoltak az ennek megfelelő technikai gyakorlatok, most viszont már az a munka következik, ami a pályán is kelleni fog. Ez az első hét, amikor már tényleg a csapattal vagyok, a kondi edzéseket is a többiekkel csinálom végig. Az edzést velük kezdem, aztán Peti mindig szól, hogy mikor indul számomra a külön munka. A tüdőkapacitást vissza kell hozni, a lábat különböző futásokkal terhelni kell, úgyhogy ez most a „vér és könnyek” időszaka, de ez a legfontosabb eleme annak, hogy visszatérjek – tette hozzá Nikitscher Tamás.

A visszatérés legkorábbi dátumát már kitűzte maga elé, de a legfontosabb az, hogy tökéletes állapotban legyen. A tervek szerint április végén bevethető lehet, és természetesen nagyon örülne, ha újra a pályán lehetne már.

– Nincs már messze, mondhatni több van mögöttem, mint ami még vár rám addig. Április 20-án jöhet el ennek az ideje, ez a hazai Mezőkövesd ellen bajnoki hétvégéje egyébként. Hetekre le van bontva, hogy milyen munkát kell elvégezzek, akkor juthatok el oda, hogyha a stáb is úgy dönt, akkor be is állhatok. Addig sok dolognak kell még klappolnia, de nagyon bízom benne, hogy a megfelelő odafigyeléssel ezután is minden rendben lesz. Természetesen nagyon várom, hogy ott legyünk már, hiszen sok hónap telt el. Most viszont már a célegyenesben vagyunk – mondta Nikitscher Tamás.

Régebbi cikkek a Sport rovatban...