Kecskemét időjárás
Példátlan sérüléshullám tizedeli a KNKSE-t
2024-03-22 péntek 09:49

Idegenben kezdi felsőházas szereplését a KNKSE az NB II. Dél-Keleti csoportjában. Az alapszakaszból nyolc gárda került a csoportba; közülük négy alakulattal (Szarvas, Algyő, Gyula, Békéscsaba U21) játszik oda-vissza mérkőzést a Kecskemét.

Szombaton a Szarvas otthonában lépnek pályára Bíró-Kisjuhász Petra tanítványai. A Békés vármegyei csapat az NB II. H-csoportjának 3. helyéről jutott a felsőházba, és igen impozáns mérleggel rendelkezik, hiszen az eddig lejátszott 14 mérkőzésből 10-et megnyert, és csupán 4 alkalommal maradt alul.

A KNKSE az NB II. G-csoportjának 2. helyén zárt az alapszakaszban, 9 győzelem mellett 2 döntetlent és 3 vereséget számlál. 20 pontot gyűjtöttek a hírös városiak, pont úgy, mint aktuális ellenfelük, a Szaáva Flórián által vezényelt Szarvas.

Izgalmas összecsapás várható, noha a Kecskemét nincs könnyű helyzetben; erősen tartalékos csapattal vág neki a felsőház küzdelmeinek.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Elképesztő sérüléshullám sújtja a csapatomat; felnőtt játékosaink zöme műtétre vár, vagy éppen túl van az operáción, emellett fiataljaink komoly meccsterhelésben vannak, így a játékperceinkkel is sakkoznom kell. Elsősorban a védelmünk miatt aggódom; kissé felpuhult, de az elmúlt hétvégén pihentünk és igyekeztünk a felmerült problémákat orvosolni. A legjobb tudásunk szerint készültünk, a szombati találkozó megmutatja, hol tartunk.

Szarvasi NKK – Kecskeméti NKSE

Női kézilabda NB II, Dél-Kelet, felsőház

2024. március 23. szombat, 17:00

Szarvas, Városi Sportcsarnok

Vezeti: Kovács-Sebők, Vastag-Réti

Régebbi cikkek a Sport rovatban...