Kecskemét időjárás
Megrázó, gondolatébresztő tárlat nyílt a Malomban a Bűncselekmények Áldozatainak Napján
2024-02-22 csütörtök 20:06

Az emberkereskedelem, a prostitúció, a családon belüli erőszak áldozataira és a bűncselekmények megelőzésére hívja fel a figyelmet a Malom Központ második emeletén csütörtökön megnyílt kiállítás. Február 22-e, a Bűncselekmények Áldozatainak Napja alkalmából megrázó és elgondolkodtató performanszt is bemutatott a Malomban Sebők Maja és társulata. Az esemény kapcsán szakembereket kérdeztünk az aktuális magyarországi és kecskeméti helyzetről.

Február 22-e a Bűncselekmények Áldozatainak Napja. Ebből az alkalomból szervezett a rendőrség csütörtökön figyelemfelhívó eseményt a kecskeméti Malom Központban. Dr. Gulyás Zsolt vármegyei rendőrfőkapitány, dr. Hatala József miniszteri biztos, a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács vezetője és Molnár Ferenc, a Kecskeméti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társelnöke, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat vezetője köszöntötte a jelenlévő fiatalokat és vendégeket.

A moziteremben ezután Sebők Maja és társulata adott elő megrázó és elgondolkodtató performanszot, melyben két női sorson keresztül mutatták be az áldozattá válás folyamatát.

Az előadás után nyílt meg egy szinttel lejjebb, a második emeleten az az interaktív kiállítás, amely az emberkereskedelem, a prostitúció, a drogfogyasztás, a csicskáztatás témáit körüljárva mutatja be a bűncselekmények hátterét és folyamatát, valamint azt, hogy mit tehetünk megelőzésükre, vagy ha már megtörtént a baj, milyen jelekből ismerhetjük fel ezeket a jellemzően négy fal között zajló bűncselekményeket.

A Lélekketrec - Eladott álmok című kiállítás a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács rendezésében, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Kecskeméti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum támogatásával valósult meg. A Malom Központ egyik második emeleti üzlethelyiségében kialakított interaktív tárlat jövő vasárnapig, március 3-ig tekinthető meg.

A kiállítással és a témával bővebben foglalkoztunk a KTV Kiemelő magazinjának csütörtök esti adásában. Az anyagban megszólal Váróczi-Bakos Rita, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, Molnár Ferenc, a Kecskeméti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum társelnöke, valamint dr. Hatala József miniszteri biztos, a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács vezetője.

Összeállításunk itt nézhető meg:

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...