• 2024.10.18. csütörtökLukács
  • EUR 401USD 370
Kecskemét időjárás
Bolti tolvajból kávérabló lett Kiskunhalason
2024-07-25 csütörtök 08:08

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy sorozattolvaj nővel szemben, aki egy italboltban 3 csomag kávét emelt el, majd amikor lebukott, az eladókkal dulakodott azért, hogy a zsákmánnyal elmeneküljön.

Az ügy vádlottja egy kiskunhalasi nő, aki munkahely és jövedelem hiányában 2023 augusztusa és novembere között bolti lopásokból tartotta fenn magát. Ennek során többször tetten érték őt, amint megpróbálta ellopni a próbafülkébe bevitt ruhaneműket, letépve róluk az áruvédelmi eszközt. Bár az éber eladók az üzlet ajtajának bezárásával megakadályozták a távozását, a hátizsákjából előkerült termékek olyan mértékben megrongálódtak, hogy eladhatatlanná váltak. Egy másik bolti lopás alkalmával az eladó felszólítását figyelmen kívül hagyva sikerült a nőnek távoznia a kifizetetlen parfümökkel és csokoládékkal.

2023. november 1-jén estefelé a nő egy helyi italboltban vásárlási szándékot színlelve nézelődött, majd 3 csomag kávét rejtett a táskájába és megpróbált távozni. Az eladók azonban észlelték mindezt és feltartóztatták. A vádlott tagadta a lopást, majd a az őt feltartóztatni akaró eladónőt félrelökte és a kezénél fogva rángatta azért, hogy a lopott holmival együtt elmeneküljön. Időközben a másik eladó az ajtóhoz sietett, hogy az üzletet magukra zárja, a rabló azonban őt is megtámadta. Dulakodás közben végül a sértetteknek sikerült megszerezniük a vádlott táskáját, amiből a lopott kávé előkerült.

A vádlottnak amiatt is felelnie kell, mert a kapukulcsot megszerezve rendszeresen bejárt a testvére udvarára, ahonnan ruhaneműket, élelmiszert és fűkaszát lopott el. Ez utóbbit zálogházba adta, az érte kapott néhány ezer forintot elköltötte.

Az ügyészség a nőt a rablás bűntette mellett többrendbeli lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A csatolt rendőrségi szemlefotókon a rablás helyszíne és az egyik bolti lopás során a nőtől visszaszerzett ruhanemű látható.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...