Kecskemét időjárás
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
2024-05-05 vasárnap 12:33

Hétfőn még sokfelé élvezhetjük a májusi nyarat, viszont kedden már heves viharok is lecsaphatnak.

A jövő hét első napján folytatódik a nyarat idéző időjárás. Fátyol- és gomolyfelhők ugyan zavarhatják a napsütést, de csak északkeleten alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A déli-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délután a legmelegebb órákban 24-28 fokot mérhetünk.

Kedden egy hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte az ország északi és nyugati tájain, később egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Többfelé zivataroktól függetlenül is megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután délen, délkeleten 24 és 28, máshol 19 és 23 fok között alakulhatnak a maximumok.

Szerdán is sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol zivatarra is. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakulhat.

Csütörtökön már naposabb idő valószínű, de keleten, északkeleten elszórtan egy-egy futó zápor még kialakulhat. Nyugaton és néhol északkeleten erős lehet az északi-északkeleti szél. Délután 17-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Forrás: idokep.hu

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...