• 2024.09.16. csütörtökEdit
  • EUR 393USD 354
Kecskemét időjárás
Panzióban alvó vendégeket fosztott ki
2024-08-29 14:31

A Kalocsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy kalocsai panzióban megszálló férfival szemben, aki azért, hogy pénzt szerezzen, besurrant a szomszédos szobába és az ott alvó sértettektől eltulajdonította értékeiket.

A vádirat szerint a férfi 2024. február 26. napján este egy kalocsai panzióban szállt meg akkori párjával. Mivel a vádlottnak nem volt pénze, ezért az éjjeli órákban benyitott a szomszédos szobába, ahol a két sértett már aludt. A vádlott kihasználva, hogy a sértettek nem ébredtek fel rá, értékeiket gyorsan magához vette és kiosont a szobából, majd pár perccel később – párjával együtt – a panziót is elhagyta.

Az elkövető mindkét sértett pénztárcáját ellopta, amelyekben 72.000 Ft készpénz mellett iratok és bankkártya is volt. Emellett egy doboz cigarettát és egy mobiltelefont is magával vitt.

Az ügyészség a más ügyben letartóztatásban lévő férfit két rendbeli kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és a felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtásának elrendelését indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

A nyomozó hatóság által a helyszíni szemle keretében készült fényképeken a sértettek szobájának ajtaja és a szobában lévő hűtőszekrény látható, amelynek tetejéről ellopta a telefont a vádlott.

Kecskemét, 2024. augusztus 29. napján

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...