• 2024.10.18. csütörtökLukács
  • EUR 401USD 370
Kecskemét időjárás
20 ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök
2024-10-08 14:39

A gyorshajtók száma szerencsére csökkenő tendenciát mutat, azonban ismét akadt húsz sofőr, akik szeszes italt fogyasztottak, mielőtt volán mögé ültek.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2530-an lépték át. A jogsértés elkövetői legalább 50.000 forint, és maximum 468.000 forint összegű bírságra számíthatnak. A héten négy „top” gyorshajtó is a rendőrök horgára akadt; Kiskunmajsa belterületén egy sofőr 100 km/h-val, még egy másik 122 km/h-val hajtott Bátmonostoron. Kecskeméten az 50 km/h helyett 96 km/h-val közlekedett egy autós, másik pedig 105 km/h-val ment Kalocsa belterületén.

Előző héten is történt halálos baleset vármegyénkben. Kedden Dunapatajon, az Ordasi úton egy személyautó sofőrje elütött egy gyalogost, aki az úttest szélén állt. A 73 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghallt. A rendőrség vizsgálja az esetet.

Megyénkben egy hét alatt 45 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 20 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük balesetet is okozott. Egy 32 éves kiskunfélegyházi férfi vasárnap a településen közlekedett személyautóval, ám egy kereszteződésben figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását és nekiütközött egy szabályosan közlekedő kocsinak. A baleset során a vétlen sofőr könnyű sérüléseket szenvedett. Kiderült, hogy az okozó a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért őt mintavételre előállították. A vezetési jogosultságát felfüggesztették, és ellene büntetőeljárás indult.

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...