• 2024.10.22. csütörtökElőd
  • EUR 401USD 369
Kecskemét időjárás
30 milliós adománnyal támogatta a kecskeméti kórházat a Duna Aszfalt Zrt.
2024-10-21 10:53

A Duna Aszfalt Zrt. évek óta elkötelezetten támogatja egészségügyi fejlesztések megvalósulását. A vállalat idén is rekordösszegű támogatással segíti a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és általa Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház gyógyító munkáját. Ezúttal egy 30 millió forint értékű fül-orr-gégészeti műtétekhez használható eszközpark fejlesztésében működött közre.

„Büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhatunk a kecskeméti kórház fejlődéséhez. Mivel vállalatunk, a Duna Aszfalt is a környékről, Tiszakécskéről indult, különleges helyet foglal el a szívünkben az ország ezen régiója. Hiszünk abban, hogy egy közösség támogatása a jövőbe való befektetés, elkötelezettek vagyunk, hogy ezt a támogatást folytassuk” – mondta el dr. Ónodi Barna, a Duna Aszfalt Zrt. sajtószóvivője.

Az Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály gyermek- és felnőtt fülészeti profiljának kialakításához szükséges eszközöket dr. Lénárt Endre mb. főigazgató, dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, az alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. med. habil Bella Zsolt PhD egyetemi adjunktus, osztályvezető főorvos vették át dr. Ónodi Barnától.

Az idegmonitor mellett az eszközpark fejlesztéseként egy konzol is beszerzésre került, amelyhez orron belüli koponyaalpi fúró, vagy akár fülmikrofúró is csatlakoztatható. Ezeket főként orrmelléküreg- és fülműtétekhez használják a szakemberek. Az adomány része volt még néhány, a beavatkozásokhoz használható kiegészítő, például hallásjavító fülműtéteknél alkalmazható speciális mikrofúró, és egy shaver (forgókés), amelynek segítségével könnyebben eltávolíthatóak kényes helyekről is szabad szövetek, porcok, vagy orrpolipok.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...