• 2024.09.16. csütörtökEdit
  • EUR 393USD 354
Kecskemét időjárás
Kecskeméti TE: Berki Marcell érkezik a csatársorba
2024-09-03 14:42

Korosztályos válogatott támadóval bővült csapatunk kerete, miután mindenben megállapodtunk a Fehérvár FC-vel és Berki Marcellel a játékos klubváltásáról. A 20 esztendős támadó hosszú távra kötelezte el magát, miután kivásároltuk szerződéséből.

A 2004-es születésű támadó Székesfehérváron született, ott is kezdett el futballozni. Tehetségére nagyon korán felfigyeltek, 2018-ban az a Salzburg igazolta le, mely Szoboszlai Dominikra is lecsapott annak idején. A Salzburg kötelékében majdnem négy esztendőt töltött el, bemutatkozott az osztrák másodosztályban szereplő Lieferingben is, eközben az U15-ös korosztály óta pedig folyamatosan tagja a magyar utánpótlás válogatottaknak. Az osztrák U18-as osztrák bajnokságban 30 meccsen 6-szor volt eredményes, majd a Lieferingben 13 mérkőzésen egy-egy gól és gólpassz került a neve mellé. Pályára lépett az UEFA Youth League sorozatban is, ahol 6 mérkőzésen 2 gólpassz volt a mérlege. Tavaly nyáron hazatért a Fehérvárhoz, ahol 15 találkozón – jobbára még csereként szerepet kapva – egy gólig jutott.

Berki Marcellel hosszú távú szerződést kötött klubunk, a játékos pedig nagyon várja, hogy bemutatkozhasson lila-fehérben:

– Friss az élmény még számomra, ugyanakkor amikor meghallottam, hogy a KTE engem szeretne, akkor nagyon boldog lettem. Nem sokat gondolkodtam, szerettem volna váltani és jönni. Tisztában vagyok vele, hogy egy nagyon jó klubról van szó, mely a játékosok kinevelésében is komoly sikereket ért már el. Tökéletes lépés ez számomra fiatalként, ami az én munkabírásommal egy nagy lehetőség is. Szeretném megmutatni, hogy mit tudok, ezzel is segítve a klubot. Célom, hogy minél több játékperchez jussak, azt tartalommal töltsem meg, és remélem, hogy a szurkolók is gyorsan meg fognak kedvelni ezáltal – mondta Berki Marcell.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Régebbi cikkek a Sport rovatban...