• 2024.09.19. csütörtökVilhelmina
  • EUR 394USD 354
Kecskemét időjárás
"Élj együtt a sporttal!" Megnyitotta 12. évét a Kosárlabda Akadémia
2024-09-12 07:51

\\"Élj együtt a sporttal!\\" mottóval nyitották meg szerda délután a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 12. szezonját Kecskeméten. Az Akadémia 30 csapattal, 46 szakemberrel és nem kevesebb mint 450 ifjú sportolóval vág neki az újabb évnek. A megnyitón díjazták a legjobb eredményeket elért leány- és fiúcsapatokat, átadták az Év munkatársa díjat és egy regionális együttműködést is bejelentettek, melyben fő partnerük a debreceni DEAC lesz.

A megnyitón elsőként Jánosi István, Kecskemét város sportért felelős tanácsnoka mondott köszöntőt, melyben kiemelte: legutóbb az olimpia adta ékes bizonyítékát annak, hogy sportnemzet vagyunk, fontos azonban, hogy sportoló nemzet is legyünk, azaz minél többek megértsék a mindennapi mozgás fontosságát és el is kezdjék a rendszeres sportolást. Mint mondta, a sportoló nemzet alapegységei a család és a sportközösségek, utóbbi egyik szép példája az immár 12. évét megkezdő kecskeméti kosárlabda akadémia is.

Ezután Ivkovicné Béres Tímea, a kosárlabda akadémia vezetője szólt a jelenlévőkhöz, elsőként számba véve az elért eredményeket. Elmondta, hogy az elmúlt szezonban 11 játékosuk kapott meghívót a korosztályos válogatottak keretébe, a megyei válogatottakba meghívottakat is beleszámolva pedig 46 fiatal kosarasukat érte ez a megtiszteltetés.

Ivkovicné Béres Tímea az újdonságok között beszámolt arról, hogy csatlakoztak a sportoló nemzet programhoz, mellyel a szülőket, családokat is próbálják megszólítani. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) által bevezetett területi együttműködési rendszerhez is csatlakoztak, ebben fő partnerük a területi központként működő Debrecen lesz, míg Kecskemét a DK-i régió alközpontjaként funkcionál majd - részletezte.

A szerdai megnyitón jelen volt Becsky István, az MKOSZ elnökségi tagja, a debreceni DEAC ügyvezető igazgatója is, aki köszöntőjében elmondta: már eddig is nagyon jó baráti-szakmai kapcsolat fűzte őket a kecskemétiekhez. Mint mondta, fantasztikus dolog, hogy a kecskeméti akadémia keretei közt közel 500 fiatal kosárlabdázhat, és ebben kulcsszerepe van az akadémia vezetőjének, Ivkovicné Béres Tímeának.

Az évnyitón díjazták az akadémia elmúlt szezonban legjobb eredményeket elért csapatait, így

A 2023/24-es szezon all star-csapatai a következők lettek:

Lány: U11 Forray Mira, U12 Fekete Róza, U14 Hölzl-Szabó Emília és Forray Patrícia, U16 Polyák Emili

Fiú: U11 Kállai Dániel, U12 Györe Csanád, U14 Csillag Viktor, U16 Asztalos Miklós, U18 Kertli Ádám

Az év munkatársa díjat a kosárlabda akadémia technikai vezetője, Hajagos Lilla kapta.

Az évnyitón köszöntötték az akadémia két, kerek születésnapot ünneplő kollégáját, a 60 éves Király Lászlót és az 50 éves Hajagos Kiss Hedviget is.

Az akadémiai eskü után az immár hagyományos labdafeldobással kezdetét vette az új szezon. Sok sikert az akadémia csapatainak!

Régebbi cikkek a Sport rovatban...