Kecskemét időjárás
A legmagasabb fokozatú hőségriadót adták ki szerdára, BácsKiskun vármegyére
2024-07-07 vasárnap 14:12

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére kiadták a legmagasabb fokú figyelmeztetést a forró kánikula miatt. Szerdán a napi középhőmérséklet már 29 Celsius-fok felett várható.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében hétfőre Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar vármegyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Ott a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat – írja az MTI.

Kedden további vármegyékben alakulhat 27 fok felett a középhőmérséklet: erre a napra már Fejér és Pest vármegyére is másodfokú figyelmeztetés van érvényben magas középhőmérséklet miatt, az ország többi részén pedig 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, így azokon a részeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az ország többi részére – Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével – másodfokú figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet miatt. A két észak-magyarországi vármegyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...