• 2024.10.18. csütörtökLukács
  • EUR 401USD 370
Kecskemét időjárás
Műkörmösnél kezdett, majd kozmetikában folytattaSzépségszalonok vendégeit fosztogatta a kecskeméti nő
2024-10-11 08:23

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett nővel szemben, aki szalonokban szépülő női vendégeket lopott meg.

Az ügy vádlottja egy többszörösen büntetett kecskeméti nő, aki korábbi börtönbüntetéséből szabadulva elhatározta, hogy továbbra is lopásokból fog megélni. Idén áprilisban a délelőtti órákban bement egy helyi műkörmös szalonba azzal az ürüggyel, hogy időpontot egyeztessen. A szalonban dolgozó nőnél épp volt egy vendég – az ügy sértettje -, akinek a pénztárcája oldalt, egy hátsó széken volt. Egy óvatlan pillanatban a vádlott a bukszát magához vette és sietősen távozott a szalonból. A tolvajnak azonban csak a készpénzre volt szüksége, mert utóbb a pénztárca és az okmányok egy nagyáruház mosdójából előkerültek.

A tolvaj a sikeren felbuzdulva néhány nappal később egy belvárosi kozmetikai szalonba tért be, ahol a vendég – az ügy másik sértettje - a szemét takaró pakolással a kezelőágyon feküdt, míg a kozmetikus a szomszéd helyiségben telefonált. Ezt kihasználva a vádlott felkapta a sértett retiküljét, amiben 28 ezer forint készpénz mellett értékes napszemüveg és mobiltelefon is volt. A sértett a kárának megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentett be.

A kecskeméti rendőrök a szalonok fosztogatóját néhány órán belül őrizetbe vették.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító nőt üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kecskemét, 2024. október 11. napján

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...