• 2024.09.20. csütörtökFriderika
  • EUR 394USD 353
Kecskemét időjárás
Négy napig tartotta a nyakánál fogva az ágyhoz kötözve a nőt, hogy megtörje
2024-09-19 09:01

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak és kerítés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki szerelmet színlelt, majd erőszakkal prostitúcióra kényszerítette az internetes közösségi oldalon megismert nőt.

A büntetőügy sértettje egy nehéz anyagi körülmények között élő, iskolázatlan nő, aki 2022 májusában az internetes közösségi oldalon megismerkedett a vádlottal. A Kiskőrös környéki, komfort nélküli tanyán élő férfi szerelmet színlelve fokozatosan elnyerte az öt gyermekét egyedül nevelő nő bizalmát, aki rövidesen hozzá költözött. Néhány nap elteltével azonban a férfi agresszív lett és bántalmazta a nőt, ha nem engedelmeskedett neki. Ő emiatt szabadulni akart tőle és amikor a férfi felvetette, hogy idegeneknek nyújtson szexuális szolgáltatást, beleegyezett azért, hogy az így szerzett pénzből megszökhessen. Ez sikerült is neki, azonban a vádlott felkutatta és visszavitte a tanyába.

Hogy megakadályozza az újabb szökést és megtörje a nőt, a nyakánál fogva egy kötéllel négy napra az ágyhoz kötötte. Ő valóban beletörődött a helyzetébe, kilátástalanságában a vádlottal együtt az utcán koldulva élt. Rövidesen azonban a férfi erőszakos fellépése és fenyegetései következtében ismét a testét árulta az utcán. A kapott pénzt a vádlott minden esetben elvette tőle és tudatmódosító szerekre költötte. A nő néhány hét elteltével öngyilkosságot kísérelt meg és emiatt kórházba került. Végül a férfi egyik rokona nyújtott segítséget a sértettnek, akinek így egy év elteltével, 2023 májusában sikerült végleg megszakítania a kapcsolatot az őt bántalmazó és kihasználó vádlottal.

Az ügyészség a férfit az emberkereskedelem súlyosabban minősülő – erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekmény végzése érdekében, rendszeres előny szerzése céljából elkövetett – bűntette mellett kerítés, kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetését indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Régebbi cikkek a Bulvár rovatban...