• 2024.10.22. csütörtökElőd
  • EUR 401USD 369
Kecskemét időjárás
Kilencedszer is focitornával köszöntötték Danyi Józsefet
2024-06-23 vasárnap 07:40

Kilencedik alkalommal rendezték meg június 22-én, szombaton a Danyi-MFSC Labdarúgó Kupát a Neumann János Egyetem homokbányai kollégiumának műfüves pályáján.

A 2013-ban hagyományteremtő szándékkal útjára indított programon egykori focista hallgatói közül közel negyvenen köszöntötték Danyi Józsefet, a korábbi Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola – a jelenlegi GAMF Műszaki és Informatikai Kar – nyugdíjas rektorát. Az esemény szervezői a volt hallgatók közül ezúttal is Matuszka Zoltán és segítői – Patyi Zoltán, Szívós Zoltán, Szalay Tibor, Borosi Ákos – voltak.

Talán nem mindenki tudja Danyi Józsefről, hogy nemcsak tanított, majd sok éven át rektorként dolgozott a főiskolán, hanem az intézmény sportéletével - azon belül elsősorban a labdarúgással - is közeli volt a kapcsolata. Amikor 1969-ben az akkori Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolára került, kezdeményezte egy labdarúgó szakosztály létrehozását, amit a hallgatók is pozitívan fogadtak. A Műszaki Főiskola Sport Club együttese először 1970-ben indult el az akkor egy féléves bajnokságban. Egészen 2000-ig működött a szakosztály és a csapat az évek nagy részét a megyei második vonalban játszotta végig, sőt, egy alkalommal a megyei első osztályba is bejutott.

A szombati focitorna „hivatalos” részét az ünnepélyes eredményhirdetés zárta. A győztes csapat vándorkupát vehetett át Danyi Józseftől.

Sipiczki Sándor

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...