• 2024.10.18. csütörtökLukács
  • EUR 401USD 370
Kecskemét időjárás
Az Egyszülős Központ vezetője látogatott el a Biztos Kezdet Gyerekházba
2024-10-14 18:09

Kecskemét az első város, amely stratégiai partnerséget kötött az Egyszülős Központtal, melynek vezetője, Nagy Anna tett látogatás ma (hétfőn) délután a Biztos Kezdet Gyerekházban. Az eseményen részt vett Engert Jakabné alpolgármester és Golovics Mónika, a kecskeméti Egyedülálló Szülők Klubjának vezetője is.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője tett látogatást ma délután a kecskeméti Biztos Kezdet Gyerekházban. A 2020 óta működő Mezei utcai közösségi házban a kisgyermekes családok gyermekeik fejlődését támogató környezetben találkozhatnak, megbeszélhetik gyermeknevelési, illetve egyéb problémáikat, szükség esetén szakember bevonásával, mondta el Oláh Anna, a Biztos Kezdet Gyerekház vezetője, aki köszöntő beszédében kiemelte és megköszönte az önkormányzat jelentős és folyamatos támogatását.

Az önkormányzati segítség fontosságát hangsúlyozta Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője is, aki ismertette, hogy a vármegyében több mint 17.000 egyszülős család van, ami 30 százaléka a gyereket nevelő családoknak, ezért is fontos a segítő szervezetek összetett, egymásra épülő munkája.

Engert Jakabné alpolgármester megjegyezte, hogy a kecskeméti önkormányzat az elsők között kötött stratégiai partnerséget az Egyszülős Központtal. Így sokkal nagyobb figyelem irányul ezekre a családokra.

A mai eseményén részt vett Golovics Mónika, az Egyedülálló Szülők Klubjának vezetője. A vendégeket a Biztos Kezdet Gyermekház egy hagyományos roma ebéddel vendégelte meg.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...