Kecskemét időjárás
Elballagtak a kecskeméti diákok
2024-05-03 péntek 16:10

Búcsút vettek középiskolájuktól a kecskeméti diákok. Az érettségi vizsgáik előtt még utoljára végig járták alma materük termeit, tanáraik pedig szerető szavakkal és gondolatokkal búcsúztatták őket.

Elballagtak a kecskeméti diákok. Az ünnepségeket majdnem elmosta az eső, de szerencsére a délelőtti zápor gyorsan elvonult. A Széchenyi István Technikum ballagási ünnepségén Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is elbúcsúztatta a ballagó diákokat. A polgármester 30 évvel ezelőtt érettségizett a vendéglátóipari szakközépiskolában, amiről csupa jó emléket őriz. Hálás szívvel gondol vissza az itt töltött éveire.

Az iskola igazgatója, Mester László Barnabás búcsúztató gondolataiban arról beszélt, hogy a jövő mindig az iskolapadban kezdődik, ugyanis az elkövetkezendő években derül ki, hogy az iskola mennyire tudta felkészíteni, szellemileg szabaddá és gazdaggá tenni a diákokat. Mennyire tudta felvértezni őket az élet kihívásaira.

– A tehetség egyszerre felelősség, kockázat és kötelesség is, mert a siker és a kudarc lehetősége egyaránt benne van. Kik a tanulásban, a versenyeken, a művészetekben, mások a sportban alkottatok maradandót - szólt a diákokhoz Mester László Barnabás.

A kecskeméti ballagásokról a KTV Kiemelő c. műsorában láthatnak bővebb összefoglalót.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...