Kecskemét időjárás
Új korszak kezdődött a kecskeméti városüzemeltetésben
2024-05-03 péntek 16:32

2019-ben indult el az a fejlesztési sorozat, melynek végeredménye, hogy teljes mértékben megújult a Kecskeméti Városüzemeltetés gépparkja. Összességében több mint bruttó 2,5 milliárd forint értékben érkeztek a gépek mind a zöldfelület-fenntartás, a köztisztaság, az illegális hulladék kezelés, mind pedig az útkarbantartás területeire. Az új eszközöket ma (pénteken) mutatták be a sajtónak.

Szinte teljesen megújult a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. gépparkja. Ennek a több mint bruttó 2,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően először 21 eszközt és négy adaptert szereztek be összesen bruttó 1,1 milliárd forintértékben, amelyek a zöldfelület-fenntartásra, a köztisztasági munkálatokra és az illegális hulladék kezelésre használhatók.

Majd az útkarbantartás eszközfejlesztése következett, amelyre bruttó 1 milliárd forint gépbeszerzési keret állt rendelkezésre. Az eszközcsere program keretében 16 gép és öt adapter került beszerzésre, amelyek jelentős része már a városüzemeltetés használatában van.

A mai sajtótájékoztatón mutatták be a gépeket a sajtónak. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, ezek az új eszközök megkönnyítik a dolgozók mindennapjait, hisz jóval nagyobb felületet, területet tudnak rendezni.

Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig arról beszélt, hogy ezzel a beruházással a cég gépparkja szinte teljes mértékben megújult. Ezzel egy jóval korszerűbb városüzemeltetési feladatellátást biztosíthatnak Kecskeméten.

A közeljövőben még egy 27 méteres magasságot elérő emelőkosaras daru, 4 db szállítójármű, valamint egy vontatott gréder adapter és egy útburkolatjelfestő berendezés érkezését várják.

A témával bővebben a Kiemelő című magazinban foglalkozunk.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...