Kecskemét időjárás
Kiválasztották Kecskemét Város Borát
2024-05-03 péntek 18:25

23 nedű közül ma választotta ki a szakemberekből álló zsűri Kecskemét Város Borát. Az értékelés eredménye egyelőre titkos, a megtisztelő cím birtokosának neve jövőhéten, vagyis május 11-én szombaton lesz publikus, a XIX. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál rendezvényén.

Szomorú eseménnyel kezdődött pénteken az idei Kecskemét Város Borát kiválasztó rendezvény. Bejelentették, hogy csütörtökön elhunyt dr. Kerényi Zoltán, a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Kecskeméti Kutatóállomásának nyugalmazott igazgatója. Emlékének egyperces tiszteletadással tisztelegtek egykori munkatársai.

Az ide borversenyre egy kiválasztási eljárást követően 23 nedű érkezett a szakemberekből álló bíráló testület asztalára. A poharakba került borok a 20-21-22 és 23 -as évjáratok legjobbjai.

„Testes, karakteres, a fajtára jellemzően zamatos, kellően savas.” Többek között ilyen jelzőkkel illették a borszakértők a poharaikba töltött, számukra ismeretlen borászatból származó borokat. A rendezvényen dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő azt kérte a kóstolóktól, hogy a lehető legjobb bort válasszák ki a benevezett kövidinka, cserszegi fűszeres, rajnai rizling vagy éppen a kékfrankos fajták közül.

A borokat bíróló testület mai döntése egyelőre titkos, hogy idén melyik bor viselheti majd a Kecskemét Város Bora megtisztelő címet, az május 11-én szombaton, a XIX. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál rendezvényén derül majd ki.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...