Kecskemét időjárás
Együttműködést kötött az egyetem és a Szentkirályi Magyarország
2024-05-03 péntek 17:16

Elsőként a Neumann János Egyetemmel kötött megállapodást a duális képzés kapcsán a Szentkirályi Magyarország Kft. Az együttműködésükkel egyedülálló képzési formát alakítanak ki, mely nagy segítségére lesz a pályakezdők munkaerőpiaci elhelyezkedéséhez.

– Örülök annak, hogy a Neumann János Egyetemen a duális képzésben elsők voltunk országosan is és nemzetközi szinten is, hiszen egy teljesen új képzési formát alakított ki - ezekkel a szavakkal köszöntötte Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Neumann János Egyetem és a Szentkirályi Magyarország együttműködési megállapodását. Kiemelte, külön öröm számára, hogy egy hazai prémium vállalkozással szerződnek és nem egy külföldi céggel.

Az egyetem rektora köszöntőjében elmondta, hogy mérföldkőhöz értek, mellyel erősítik a munkaerőpiacot és egyúttal az egyetem presztízsét is.

A Szentkirályi Magyarország a felsőoktatási intézmények között elsőként a Neumann János Egyetemmel lépett együttműködésbe, melynek ünnepélyes aláírását pénteken tartották a Campuson. Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke öt éve tervezi már, hogy elindítja a duális képzést, hiszen azt látja, hogy sok egyetemista a gyakorlat hiányában nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Az új együttműködésnek köszönhetően ezután az egyetemisták az utolsó két évben tapasztalatot szerezhetnek a Szentkirályi gyárában. Így gyakorlattal rendelkező szakemberként kezdhetik a pályát.

– Szigorúnak és határozottnak kell lenni, ahogyan a magyar oktatási rendszer is az, eddig csak egy dolog hiányzott belőle, a duális képzés. A Szentkirályi Magyarországnak nagyon fontos, hogy elinduljon ezen az úton – tette hozzá Balogh Levente.

Fülöp Tamás, az egyetem rektora kihangsúlyozta, hogy az együttműködés a tehetséggondozást és a kutatásfejlesztést is erősítheti, amelyek tovább emelik az egyetem presztízsét.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...