• 2024.09.16. csütörtökEdit
  • EUR 393USD 354
Kecskemét időjárás
Átvehették diplomájukat a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának  MBA szakos hallgatói
2024-09-06 18:30

Átvehették ma diplomájukat a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának MBA szakos hallgatói. Az ünnepségen részt vett Dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora és dr. Margitay Tihamér, az ELTE Gazdaságtudományi Karának dékánja is.

Negyvenkét diák lépett ma ki a pulpitusra a diplomájáért a Neumann János Egyetemen. A térség legnépszerűbb gazdasági mesterképzésén, az MBA szakon végeztek idén.

Master of Business Administration, vagyis MBA: három betű, a névjegykártyán, amitől kinyílnak az ajtók. Egyre több cég elvárja és egyúttal támogatja az MBA diploma megszerzését a közép- és felsővezetői pozíciók betöltéséhez, így a végzettség ma már a hazai üzleti világ elitklubjába is belépőnek számít.

A diplomaátadón részt vett dr. Margitay Tihamér, az ELTE Gazdaságtudományi Karának dékánja is, hiszen az ELTE munkatársai részt vettek korábban a Neumann János Egyetem GT Karának felépítésében, amelynek az egyik nagyon fontos komponense az MBA szak elindítása volt 2018-ban.

A képzés kétéves, négy szemeszteren keresztül zajlik. Azokat a szakismereteket adja meg, amelyre szükség van egy felsővezető számára. Dr. Kárpáti József dékán elmondása szerint a térségből érkező vállalatok különböző szintű vezetői szoktak rajta részt venni, akik így meg tudnak ismerkedni egymással: életre szóló barátságok, és üzleti kapcsolatok szoktak itt születni.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...