• 2024.09.16. csütörtökEdit
  • EUR 393USD 354
Kecskemét időjárás
Helló! Így köszönti a látogatókat Krokkó, az amazon papagáj a Kecskeméti Vadaskertben
2024-09-05 15:02

A Kecskeméti Vadaskert kékhomlokú amazonjának a magánya megszűnni látszik, hiszen érkezett egy újabb gyönyörű zöld papagáj, egy sárgahomlokú amazon az állatkertbe, amely ráadásul beszél is. Egyikük története sem hétköznapi.

Hamarosan már két amazon gyönyörködteti és minden bizonnyal szórakoztatja is a Kecskeméti Vadaskert vendégeit, hiszen a múlt héten érkezett egy újabb papagáj az állatkertbe. Ezek a Dél-Amerikában őshonos madarak hazájukban folyók melletti erdőkben, szavannán élnek. Magokkal, gyümölcsökkel és virágokkal táplálkoznak. Azúrka a szőlőt kimondottan szereti. Rendkívül intelligens, kíváncsi, ragaszkodó madarak.

Krokkót, a sárgahomlokú amazont a nagyközönség még nem láthatta, hiszen beszoktatás alatt van . Ő lehet a Kecskeméti Vadaskert jövőbeni sztárja, hiszen mint hallható, emberi nyelven is beszél.

Tokovics Tamás bízik abban, hogy hamarosan mindkét amazon beszélni fog. Mindez azon múlik, hogy Krokkó hajlandó-e tanítani újdonsült barátját az emberi beszédre, Azúrka pedig befogadó lesz-e erre.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...