• 2024.09.16. csütörtökEdit
  • EUR 393USD 354
Kecskemét időjárás
Megnyitották és felszentelték a Ménteleki Általános Iskolát
2024-09-06 17:32

A Ménteleki Általános Iskola fenntartói jogát 2024. szeptember 1-től a katolikus egyházhoz tartozó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet látja el. A gyermekközpontú iskola jelenlegi 166 diákja immár a Kolping szellemiség jegyében, egyházi intézményben tanul tovább.

A katolikus egyházhoz tartozó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet a fenntartója szeptember 1-től a Ménteleki Általános Iskolának, ami eddig az államhoz, illetve a Vásárhelyi Pál Általános Iskolához tartozott. Ma került sor az ünnepélyes megnyitóra és az iskolaszentelésre.

Előzetesen a Vásárhelyi Pál Általános Iskola vezetése és szülői szervezete kereste meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított és annak felügyelete alatt álló Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezetet, hogy szívesen fogadnák, ha az iskola egyházi fenntartásba kerülne.

A mai ünnepélyes megnyitón Engert Jakabné alpolgármester köszöntőbeszédében üdvözölte az új fenntartót és az önkormányzat részéről felajánlotta a közös együttműködést, valamint továbbította a polgármester ajándékát az iskola vezetése felé, sok sikert kívánva.

A megnyitó az iskola szenteléséveI zárult, majd a részvevők közösen elénekelték a Magyar Katolikus Himnuszt.

Az iskola fenntartóváltásának történetével és az ünnepélyes megnyitóval a Ktv Kiemelő c. magazinja foglalkozik bővebben.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...