• 2024.09.16. csütörtökEdit
  • EUR 393USD 354
Kecskemét időjárás
Négy nap, közel 400 km: elrajtolt az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás Ballószögről
2024-09-04 16:42

Nehézsorsú gyermekeknek érkezik a segítség Kárpátaljára. Szerda reggel rajtolt el az az Egy vérből vagyunk című jótékonysági futás, melynek ultrái négy nap alatt közel 400 kilométert tesznek meg Nagydobronyig, ahol az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon fiataljainak adják majd át szombaton a tanévkezdéshez szükséges alapfelszereléseket.

Tizedik alkalommal rendezték meg az Egy vérből vagyunk című jótékonysági futást. Idén szerda reggel Ballószögről indultak el az ultrák, akik négy nap alatt közel 400 kilométert tesznek meg a kárpátaljai Nagydobronyig, az ottani Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonig.

Gui Angéla kiemelte, hisznek abban, hogy \"ezek a sportcipők a lelki megküzdés útját is taposni fogják”, majd hozzátette:

Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter arról beszélt, hogy magyar kultúránk összeköt bennünket.

Ballószög polgármestere, Somogyi Lajos már évek óta részt vesz a futáson, a település lakói pedig hosszú ideje támogatják nemzettestvéreinket a határainkon túl is. Idén különleges ajándékkal is készültek a helyi iskola tanulói.

A jótékonysági esemény felkért ultrafutói már az első napon befutnak egy gyermekotthonba. A fogyatékossággal együtt élő gyermekeknek otthont adó kecskeméti Cseresznyevirág Gyermekotthonba nemcsak adományokat visznek, hanem Boronkay Péter paralimpikon rendhagyó tesiórát is tartott az ott élőknek.

A rendezvény három fontos programelemből áll: a jótékonysági futásból, egy véradásból, valamint egy jótékonysági tanszergyűjtésből. Az Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonba szombaton érkeznek az ultrafutók, akik 378 kilométer megtétele után átadják ajándékaikat a fiataloknak.

Régebbi cikkek a Közélet rovatban...